BDU İtaliya və Çernoqoriya universitetləri ilə əməkdaşlıq müqaviləsi imzalayıb

30/09/2016

V Bakı Beynəlxalq Humanitar Forumu çərçivəsində İtaliya, Çernoqoriya, İspaniya, Macarıstan universitetlərinin nümayəndə heyətləri Bakı Dövlət Universitetində olublar. Universitetin professor–müəllim heyəti ilə keçirilən görüşdə çıxış edən rektor, akademik Abel Məhərrəmov  BDU barədə ətraflı məlumat verib, son illər elm  və təhsil sahəsində beynəlxalq əlaqələrin genişləndiyini vurğulayıb. Rektor bu görüşün universitetlərarası münasibətlərin  daha da inkişafına təkan verəcəyini bildirib.

Sonra çıxış edən İtaliyanın Trento Universitetinin rektoru Paolo Kollinini, Kassino və Cənubi Lazio universitetinin rektoru Covanni Bettanı, Çernoqoriyanın Donya Qoritsa Universitetinin rektoru Veselin Vukotiçi Azərbaycanın qocaman universiteti olan BDU-da olmalarından məmnunluqlarını ifadə ediblər. Təmsil etdikləri ali təhsil ocaqlarının fəaliyyət istiqamətləri, ixtisaslaşma məsələləri barədə ətraflı məlumat verdikdən sonra həmin universitetlərlə BDU arasında  əməkdaşlıq müqaviləsi imzalanıb.

Qeyd edək ki, görüşdə forum çərçivəsində ölkəmizdə olan YUNESKO Valensiya - Aralıq dənizi Mərkəzinin və Kommunikasiya Vasitələri üzrə Valensiya Elmlər Doktorları Assosiasiyasının prezidenti, məşhur ispan jurnalisti Xose Manuel Girones, İtaliyanın Qenuya Universitetinin prorektoru Quido  Franko Amoretti,  Link Kampus Universitetinin prezidenti Vinçenzo Skotti, Macarıstandan olan professor Qabor Həmzə də iştirak edib.